Cloud Computing | Kontakt os | Rådgivning om Salesforce CRMMilliardbesparelser med cloud computing i offentlige sektor

Direktør i TURNER & KO Finn Harreby Jepsen, har tidligere udtalt i medierne, at der vil være milliardbesparelser for den offentlige sektor, ved at tage cloud computing løsninger i anvendelse i den offentlige sektor. Specielt i sundhedssektoren vil der være enorme værdier at hente.

Nu bekræfter en rapport fra analysefirmaet Copenhagen Economics at den offentlige sektor i Danmark kan spare et pænt milliardbeløb årligt ved at tage ny it-teknologi i anvendelse. Ifølge rapporten er der mere end fem milliarder kroner årligt at spare ved brug af to nye teknologier.

Cloud Computing i Offentlig Sektor hos konsulenthuset TURNER & KO - DanmarkCloud computing, hvor det offentlige henter data på en computer, der ligger hos for eksempel en it-leverandør, kan give en årlig besparelse på 3,4 milliarder kroner.

Dertil kommer, at der årligt er op mod to milliarder kroner at hente ved udvidet brug af strømlinet kommunikation, hvor chat, videokonferencer og andet tages i brug for at lette kommunikation mellem de ansatte.

Digitalisering kan både forny og forbedre den offentlige sektor, samtidig med at der kan realiseres besparelser eller frigøres ressourcer til andre opgaver.

Ved anvendelse af cloud computing løsninger sparer det offentlige på indkøb af dyrt it-udstyr, på driften af it-systemerne og på områder som energi og køling af computerne. Samtidig vil integrationen mellem flere it-systemer blive langt nemmere, og der vil kunne skæres utidsvarende systemer bort.

Ved mere effektiv kommunikation kan der både spares på rejser og på regninger til teleselskab og postvæsen.

Det offentlige er lidt mere tøvende end private firmaer med at tage cloud-løsninger i brug. Det skyldes blandt andet frygt for, at følsomme data ikke bliver opbevaret sikkert nok hos den eksterne leverandør. Men ofte er det stik modsat. Cloud computing tjenester giver i mange tilfælde mulighed for at øge sikkerhed og databeskyttelse.

"Person følsomme data som personnummer skal i følge lovgivningen opbevares på serverer i Danmark, men da langt de fleste store moderne cloud systemer ligger på Europæiske eller Amerikanske servere, er der forhindringer for at gå den nødvendige cloud vej i den danske offentlige sundhedssektor. Vores data lovgivning er meget utidssvarende, men forandringer er på vej," udtaler Finn Harreby Jepsen, Direktør i TURNER & KO.

Ifølge rapporten er Danmark bedre stillet end mange andre europæiske lande, når det gælder om at høste den økonomiske gevinst. Det skyldes, at offentlige virksomheder i Danmark selv får en større del af pengene, når de finder besparelser, end det er tilfældet i andre lande.

"Vi ser milliardbesparelser i omegnen af 6-7 milliarder årligt i den danske offentlige sundhedssektor alene med en offentlig cloud strategi samt etablering af en moderne cloud computing infrastruktur med vores løsninger, processer og applikationer der går langt ud over konkurrenternes muligheder. Alene vores implementeringstid er en 1/10 del af de nuværende implementeringstider i den offentlige sektor. Det svarer til at sætte en Ferrari til at lave kapløb med en skovsnegl," siger Finn Harreby Jepsen.

Bestil et rådgivningsopkald og hør om nogle af de besparelsesmuligheder, som vi kan opnå i din organisation eller virksomhed ved cloud computing. Anvend vores kontaktformular og få et rådgivningsopkald fra vores senior konsulent.